Doen wat jij leuk vindt

Zomaar een ochtend op activiteitencentrum Pottenbakkerstraat in Etten-Leur

Sjoelkampioen

Het is maandag. De cliënten druppelen één voor één binnen in de foyer van het activiteitencentrum de Pottenbakkerstraat.
Na even acclimatiseren met een beker drinken mag iedereen mee doen met de groepsactiviteit.
Vandaag is er een klein parcours uitgezet waarin je uitgedaagd wordt om lekker te bewegen.
Over een hindernis stappen, slalommen tussen de pionnen en een ring over een paal gooien, dat is soms helemaal niet zo eenvoudig.
Als iedereen aan de beurt is geweest, komt de sjoelbak op tafel. Fijn, een potje sjoelen. En alleen al samen rond de tafel zitten en de gezellige sfeer meepikken is voor sommigen genoeg.
Hans doet niet mee met de activiteiten maar hij vindt het wel gezellig om erbij te zijn. In zijn loopframe bepaalt hij zelf of hij dichtbij komt of juist op een veilige afstand blijft.
Ondertussen daagt Koen, breed lachend, Maksym uit door hem steeds op zijn arm te tikken. En Maksym geniet van die aandacht. Leander vertelt ondertussen aan iedereen die het wil horen hoe zijn weekend is geweest.
Anneke is sjoelkampioen en schiet de ene na de andere sjoelsteen raak. Agnes vindt het leuk om al die sjoelstenen weer terug te schuiven naar Anneke.

Wat vind jij leuk?

Dit is zomaar een willekeurige ochtend op activiteitencentrum Potterbakkerstraat maar er gebeurt nog veel meer.
In de keuken wordt regelmatig verse soep gekookt en lekkere hapjes klaargemaakt. Geniet jij van knutselen en schilderen? Dan kun jij een mooi kunstwerk maken om aan de muur te hangen.
Er is een fijne snoezelruimte waar je kunt ontspannen terwijl je een Shantala-massage krijgt.
Ben jij gewend om iedere dag even te rusten? Dan kun je even bijkomen in de speciale rustkamer.

Vrijwilligers

Activiteitencentrum Pottenbakkerstraat heeft veel trouwe vrijwilligers die op vaste tijden activiteiten komen doen.
Door al deze fijne vrijwilligers is het mogelijk om cliënten veel extra aandacht te geven tijdens allerlei activiteiten zoals samen muziek maken, taarten bakken, tuinieren, zwemmen en nog veel meer.

Hoofdrol

De enthousiaste begeleiders kijken steeds naar wat cliënten leuk vinden en wat goed bij hen past. Binnen de mogelijkheden worden cliënten steeds uitgenodigd en uitgedaagd om nieuwe activiteiten te doen.
Zo wordt een activiteitenaanbod gemaakt waar cliënten zich happy bij voelen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.