De Arie Roobol Award 2017 gaat naar

.......

Bert Fockens 

De inzet van Bert, geestelijk verzorger, is voor cliënten, hun familie en medewerkers van onschatbare waarde.

Bert is vertrouwenspersoon voor cliënten, heeft voor iedereen een luisterend oor, is inlevend, heeft geduld en nog veel meer eigenschappen waarvoor iedereen hem erg waardeert.

Op veel verschillende manieren zet Bert zich in voor palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en sinds een paar jaar neemt hij als geestelijk verzorger actief deel aan het netwerk van palliatieve zorg.

Bert is er altijd voor de cliënt. Hij staat dicht bij de cliënt op moeilijke momenten. Bijvoorbeeld als het even niet lekker gaat. Of als cliënten te horen krijgen dat zij ernstig ziek zijn en niet meer beter worden.

Bert helpt door samen met de cliënt op zoek te gaan naar de betekenis van kwaliteit van bestaan. Eigenheid en eigen regie van de cliënt staan hierbij voorop.

Bert heeft een vlinderkast ingericht met allerlei documentatie en voorwerpen die cliënten, familie en medewerkers ondersteunen met helder te krijgen hoe de cliënt ziek zijn ervaart en welke wensen er zijn.

 Steeds vaker wordt Bert door teams gevraagd om te ondersteunen bij ethische dilemma’s  die het werken met onze cliënten met zich meebrengt. Bert doet dit op een manier dat iedere medewerker zich in het gesprek veilig voelt. En waardoor medewerkers echt durven te vertellen wat hen dwars zit en wat men moeilijk vindt.

Bert komt op voor medewerkers als er sprake is van onbegrepen gevoelens in moeilijke processen zoals het naderend overlijden van een cliënt. Hij helpt medewerkers de balans te vinden in afscheid nemen, verdriet verwerken en professioneel handelen.

Bert maakt het verschil in het leven van cliënten en van medewerkers.

Daarom is Bert de winnaar van de Arie Roobol Award 2017!

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.