Burgemeester in gesprek met cliënten

​De bewoners van Polderstraat 1 in Terheijden praten met burgemeester Gert de Kok over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op 21 maart mag iedereen die 18 jaar of ouder is stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen èn voor het referendum over veiligheidsdiensten. 

Gert de Kok, burgemeester van de gemeente Drimmelen vertelt over hoe belangrijk het is om te stemmen en hoe dat in zijn werk gaat. Hij legt uit wat de gemeenteraad doet en hij geeft tips over hoe cliënten zich kunnen voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn bijvoorbeeld stemwijzers en je kunt partijprogramma's opzoeken op internet. "Als je vindt dat een partij goede dingen doet, dan kun je daarop stemmen", zegt Gert de Kok.

Daarom vraagt de burgemeester wat cliënten belangrijke onderwerpen vinden. Angelique gaat letten op sociale werkplaatsen en zorg in de gemeente. Nab vindt het onderhoud van stoepen en straten belangrijk. Ook mensen die minder goed ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel, moeten overal kunnen komen. Cees houdt erg van dieren. Hij vindt het jammer dat de Partij voor Dieren niet vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. Misschien gaat hij daarom niet stemmen. Terwijl Nab wel gaat stemmen, omdat hij vindt dat de lokale partijen juist dichtbij hem staan. Angelique vertelt dat ze van huis uit heeft meegekregen dat het belangrijk is om je stem uit te brengen. Nicole is het met haar eens: "Als ik stem, heb ik een beetje invloed op wat er in Terheijden gebeurt."

De volgende websites kunnen cliënten en begeleiders helpen bij de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen:


Steffie legt uit
Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.