Bestuurswisseling

SOVAK krijgt nieuwe, tweehoofdige Raad van Bestuur

"Wat vraagt de cliënt werkelijk van ons? En hoe geven wij daar met z'n allen antwoord op?
Dat zijn de echte vragen waar een Raad van Bestuur zich mee bezig dient te houden."

Jan van den Bosch is op 18 juli gestart als interim voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt de vertrekkende bestuursvoorzitter Heleen Griffioen op, die medio augustus toetreedt tot het bestuur van Koninklijke Visio. Van den Bosch is zelfstandig adviseur en neemt deze functie waar tot opnieuw permanent in de vacature van bestuursvoorzitter is voorzien.
Van den Bosch heeft ervaring met het werken vanuit de cliëntvraag met behulp van zelforganiserende teams; kennis die van belang is voor de nieuwe koers die SOVAK kiest.

    

Tevens is Ad van de Laar benoemd in de voor SOVAK nieuwe functie van lid van de Raad van Bestuur. Van de Laar heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg, zowel in de patiëntenzorg als in de ondersteunende bedrijfsvoering. Efficiency, duurzaamheid en gastvrijheid zijn belangrijke drijfveren in zijn ambitie om voor cliënten goede zorg te realiseren. Momenteel is hij werkzaam als directeur/manager Facilitair & Vastgoed bij het Elisabeth-TweeStedenziekenhuis in Tilburg; op 1 oktober begint hij bij SOVAK.

     
   

Besturen is goed voeling houden met de dagelijkse zorgpraktijk

Onder dit motto staan zij samen aan het roer van een organisatie die haar manier van werken helemaal over een andere boeg wil gooien. SOVAK heeft de ambitie om nog meer tegemoet komen aan de vraag van de cliënt. En dat gaan we doen met behulp van zelforganiserende teams. Door korte lijnen met de teamcoaches en adviseurs, en vaak ook in rechtstreeks contact met de teams, opereert het nieuwe bestuursduo dicht op het primaire zorgproces.