Beatlemania op het Ganzenpad

Cees is fan!

Het nummer 'A Hard Day's Night' knalt uit de speakers. Alles op het appartement van Cees ademt The Beatles.
Er staat een overvolle cd-kast met de complete verzameling, een rek met DVD’s van The Beatles en er hangen platen aan de muur. Cees heeft zelfs  truien met de afbeelding van John, Paul, George en Ringo. En als hij zin heeft , drinkt hij z’n koffie uit een Beatles-mok. Cees is fan, das duidelijk.

Toen gebeurde het

“Wij hadden vroeger thuis een hele grote radio met lampen. Die stond altijd aan en ik hoorde The Beatles voor het eerst op die radio. Dat was het nummer Please Please Me. Ik was nog maar 7 jaar maar ik vond direct prachtige muziek. Ik was meteen fan."

Het eerste en laatste optreden

Cees:” In 1964 waren The Beatles voor het eerst in Nederland. In Amsterdam en in Blokker. Daar gaven ze hun eerste en enige concert in Nederland. Jammer genoeg was ik nog te jong om er heen te gaan en het mee te maken.
Ik hou van alle muziek van The Beatles. Ik heb alle cd’s.

Mooi, mooier, mooist

Cees houdt van alle muziek van The Beatles maar het mooiste vind hij het nummer Yesterday.  Maar van de elpee Pennylane kan hij ook geen genoeg krijgen. 

Triest

"The Beatles gingen in 1970 uit elkaar, jammer hoor. Ze konden niet meer samenwerken. En 10 jaar later werd John Lennon doodgeschoten door een fan. Ik kan me dat nog goed herinneren, dat was een hele trieste dag."

Museum

"Binnenkort ga ik naar Alkmaar met mijn zus en zwager. Daar staat het Beatles Museum. Er is daar van alles over The Beatles. Misschien is er nog iets wat ik nog niet weet.
Ik wil graag een dekbedovertrek kopen met The Beatles erop. Dat is een mooie aanvulling op mijn verzameling."
Cees wordt niet blij van moderne op-40 muziek. "Er zit geen kop en geen staart aan. Niks voor mij.  In de jaren 60 en 70 maakten ze toch veel mooiere muziek?"