Zorggroep

Activiteitencentrum Pottenbakkerstraat
Etten-Leur

Algemene informatie

De zorggroep is een van de groepen binnen activiteitencentrum Pottenbakkerstraat, speciaal voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. De activiteiten zijn gericht op beleving en ontspanning. De zorggroep heeft gemiddeld vijf tot acht cliënten.

Wat kun je hier doen?

Met verschillende vormen, materialen, geuren, geluiden en kleuren worden de zintuigen van de cliënten op een positieve manier geprikkeld. Denk aan het voelen van knikkerzakken met kersenpitten, piepschuim, vilt en verschillende soorten stof. Ook zijn er activiteiten gericht op ontwikkeling of het in stand houden van bepaalde vaardigheden. Denk hierbij aan legpuzzels, vormpuzzels en sorteerwerkjes. Naast activiteiten is er ook tijd voort ontspanning.

Voor wie is de Zorggroep geschikt?

De zorggroep is een gecombineerde groep cliënten met veelal een ernstige meervoudige beperking. Als je ernstige meervoudige beperkingen hebt, dan heb je altijd anderen nodig: om jezelf te verzorgen, om iets te beleven, om iets te doen. De begeleiders op deze groep staat dichtbij cliënten en geven warme en persoonlijke ondersteuning.Alles wordt gedaan in het tempo van cliënten zodat ze beter begrijpen wat er gebeurt. Niets moet.

De Zorggroep in het bijzonder

De naam zegt het al: in de zorggroep is veel aandacht voor zorg. Het centrum heeft een aantal eigen verzorgingsruimtes, een speciale rolstoelschommel, snoezelruimte en de mogelijkheden voor Shantala massage. Daarnaast biedt het activiteitencentrum verschillende (para)medische diensten zoals fysiotherapie en logopedie.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.