Zorgboerderij 't Raakeind

Molenschot

Algemene informatie

Cliënten die altijd al op een boerderij wilden werken, moeten zeker eens bij zorgboerderij ’t Raakeind gaan kijken. Deze melkveehouderij bestaat uit ongeveer 90 koeien en 60 stuks jongvee. Verder lopen er honden, kippen, varkens, een pony en een konijn. De boerderij wordt gerund door Harm en Desiree van den Nieuwelaar. De cliënten verrichten, binnen hun mogelijkheden, alle dagelijkse werkzaamheden die op de boerderij nodig zijn. Leren, werken en beleven staan op ’t Raakeind centraal.

Wat kun je hier doen?

Zorgboerderij ’t Raakeind biedt mensen met een verstandelijke beperking gevarieerde activiteiten. Het werk bestaat voornamelijk uit het verzorgen van de koeien, kalveren en klein vee. Andere werkzaamheden zijn het onderhouden van de stallen, de weilanden en het erf, het werken in het kasje en groentetuin en soms machineonderhoud. Ook de eigen kantine wordt door de cliënten bijgehouden.

Voor wie is zorgboerderij ’t Raakeind geschikt?

De activiteiten en begeleiding van de zorgboerderij richten zich op cliënten vanaf achttien jaar met een lichte, maar in de meeste gevallen matige verstandelijke beperking. De cliënten moeten in zekere mate zelfstandig kunnen werken of in staat zijn om vast terugkerende werkzaamheden te leren. Op basis van hun ontwikkelingsniveau en begeleidingsbehoefte krijgen de cliënten ondersteuning op maat. Voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs bestaat de mogelijkheid om stage te lopen.

De zorgboerderij in het bijzonder

Het unieke aan zorgboerderij ’t Raakeind is dat het een regulier melkveebedrijf is, waarbij de cliënten zich verantwoordelijk gaan voelen voor het wel en wee van de melkveehouderij. Als zorgboerderij heeft ‘t Raakeind een kleinschalig karakter, waardoor er veel tijd en aandacht is voor het individu. Er is een aanbod van tal van seizoensgebonden werkzaamheden, die voor het merendeel in de buitenlucht plaatsvinden.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.