Zorgboerderij Hartenboer

Etten-Leur

Algemene informatie

Planten, dieren en bos. Dat is in grote lijnen wat zorgboerderij Hartenboer te bieden heeft. De zorgboerderij van Ad en Connie de Vooght is een particulier initiatief. Het melkveebedrijf ligt in het buitengebied van Etten-Leur. Er zijn stallen met koeien en kalfjes, een kantine, hobbykas, moestuin en bos. Verder vind je er paarden, konijnen, kippen, katten en een hond. Kortom, een heerlijke werkplek voor cliënten die van het buitenleven houden. Op de zorgboerderij werken maximaal twaalf cliënten per dag.

Wat kun je hier doen?

Het belangrijkste streven van zorgboerderij Hartenboer is om de werksfeer binnen het agrarische bedrijf te laten proeven. Zowel arbeidsgericht als belevingsgericht. Arbeidsgerichte activiteiten zijn het verzorgen van de dieren: voeren, stallen uitmesten/schoonmaken, eieren rapen. Werken in het bos: takken zagen, sprokkelen. De tuin: schoffelen, snoeien, planten, zaaien en oogsten, Het verwerken van de oogst: groentes inmaken, jam maken. Het uitvoeren huishoudelijke taken: koffie/thee zetten, afwassen. Ook is er volop tijd en aandacht voor beleving, creativiteit en genieten.

Voor wie is zorgboerderij Hartenboer geschikt?

Zorgboerderij Hartenboer biedt werk en activiteiten aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden ook wel hulpboeren en -boerinnen genoemd. De zelfredzaamheid van deze cliënten varieert van laag tot hoog. Sommige cliënten hebben een bijkomende lichamelijke beperking of een vorm van autisme. Deze gevarieerde groep heeft één gemeenschappelijke deler: liefde voor planten en dieren. De begeleiding is in handen van de boer en boerin, samen met medewerkers van SOVAK. Ze helpen cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Ze ondersteunen waar nodig.

De zorgboerderij in het bijzonder

Bij zorgboerderij Hartenboer staat ‘zorg op maat’ voorop. Naast de gevarieerde buiten- werkzaamheden is er volop tijd en aandacht voor beleven en genieten. De werkzaamheden worden afgestemd op de interesse en mogelijkheden van de hulpboeren/-boerinnen. Iedere cliënt doet werk dat aansluit bij zijn interesses en mogelijkheden. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.