Vlechtwerk

In de Multifunctionele Accommodatie Vlechtwerk in Werkendam zijn twee basisscholen, kinderopvang, een bibliotheek, een gymzaal en het dorpshuis.

Algemene informatie

Lijkt het jou leuk om huishoudelijk werk te doen, te werken in de bibliotheek, de schoolkinderen te helpen met de lunch en te koken en te bakken? Dan is de servicegroep van Vlechtwerk echt iets voor jou. Bij Vlechtwerk zorg je er samen met andere cliënten en begeleiders voor dat alles in de kantine goed loopt en er netjes uit ziet. Je werkt in een fijne omgeving waar je de kans krijgt om je te ontwikkelen. Je doet ervaringen op in schoonmaakwerk, horeca, bibliotheekwerkzaamheden en sociale vaardigheden.

Wat kun je hier doen?

Bij Vlechtwerk werk je in een multifunctionele accommodatie. Er is een kinderopvang, een bibliotheek en een gymzaal. Mensen uit het dorp lopen in en uit. Je kunt hier van alles doen, zoals:

  • Lunch en warm eten bereiden voor de kinderen van de opvang
  • Schoonmaken in de kantine, de hal en andere ruimten
  • Kinderen in de klassen ondersteunen bij overblijven en voorlezen
  • Appeltaarten en cakes bakken
  • Bibliotheekwerkzaamheden
  • Zwerfvuil rapen in de tuin
  • Was vouwen

Samen met jou kijken we welke werkzaamheden je kunt gaan doen.

Voor wie is werken bij Vlechtwerk geschikt?

Je kunt bij Vlechtwerk werken als je een (licht) verstandelijke beperking hebt. Bij Vlechtwerk is een begeleider en een gastheer van SOVAK die je ondersteunt. En je werkt er samen met andere cliënten. Je moet het leuk vinden om samen te werken in een groot gebouw. Het maakt niet uit of je bij SOVAK, thuis of bij een andere organisatie woont. 

Vlechtwerk in het bijzonder

Werken bij Vlechtwerk is gezellig. Er is veel samenwerking met bezoekers, leerkrachten en kinderen. Doordat het gebouw groot is, zijn er veel mogelijkheden om verschillende werkzaamheden te doen. Dat doe je op jouw manier en in jouw tempo, zodat jij je eigen prettig voelt.


Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.