Variatiegroepen

Activiteitencentrum Havenkwartier
Etten-Leur

Algemene informatie

De variatiegroep is er speciaal voor mensen met een vorm van autisme of gedragsproblemen. Gemiddeld werken hier acht cliënten. In een groep van maximaal vier personen doen de cliënten veel verschillende activiteiten: creatief, productiewerk of beweging.

Wat kun je hier doen?

Cliënten kunnen veel verschillende activiteiten doen. Denk aan productiewerk, spelletjes, puzzels en creatieve activiteiten zoals schilderen, knippen, plakken en vilten. Ook gaan de cliënten regelmatig lekker naar buiten voor een wandeling. Lunchen doen samen. Cliënten doen de boodschappen en dekken de tafel. De activiteiten worden per dag afgestemd op de interesses, mogelijkheden en gemoedstoestand van cliënten. Naast werk is er uiteraard ook tijd voor ontspanning.

Voor wie is de Variatiegroep geschikt?

De variatiegroep is voor cliënten vanaf zestien jaar met een vorm van autisme of gedragsproblemen. Als je autisme hebt, is wat andere mensen doen en zeggen soms onbegrijpelijk. Cliënten voelen zich onveilig. De begeleiders kijken wat cliënten onrust en chaos geeft en proberen door goede regels en afspraken rust en veiligheid te creëren zodat cliënten zich veilig voelen. Ze kijken ook naar wat cliënten zelf kunnen en proberen dat verder te ontplooien en in stand te houden. Met pictogrammen geven begeleiders aan welke activiteiten er op het programma staan. Cliënten werken in kleine groepen en iedereen heeft zijn eigen werkplek.

Havenkwartier in het bijzonder

Activiteitencentrum Havenkwartier is volledig toegerust op de juiste begeleiding van cliënten een vorm van autisme of gedragsproblemen. In het gebouw, verdeeld over twee verdiepingen, is voldoende plek voor zowel gezamenlijke als individuele ruimten. De omgeving is prikkelarm. Het activiteitencentrum volledig rolstoeltoegankelijk: er zijn geen drempels en er is een lift aanwezig.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.