Variatiegroep

Werkplaats Ruitersvaartseweg
Terheijden

Algemene informatie

De Variatiegroep is een van de groepen van werkplaats Ruitersvaartweg. Gemiddeld werken er tien cliënten. Er worden arbeidsgerichte, creatieve en ontspannende werkzaamheden aangeboden. Voornamelijk aan cliënten die op een rustig tempo willen werken. De begeleiding is afgestemd op de situatie en persoonlijke behoefte van de cliënten.

Wat kun je hier doen?

In een groep veel verschillende activiteiten doen. Soms gezamenlijk, soms individueel. Dat kan bij de Variatiegroep. Iedere cliënt doet activiteiten die aansluiten bij zijn interesses en mogelijkheden. Denk aan industriële werkzaamheden zoals inpakken, textiele werkvormen zoals borduren en breien en creatieve activiteiten schalen maken van papier maché. Maar ook het bakken van appeltaarten en snijden van soepgroenten en huishoudelijke activiteiten zoals afwassen en tafels dekken behoren tot de mogelijkheden. En naast werk is er uiteraard ook tijd voor ontspanning.

Voor wie is de Variatiegroep geschikt?

Bij de Variatiegroep gaat het niet zozeer om het niveau of leeftijd van de cliënten, maar om hun vraag en interesse. Op basis hiervan zorgen begeleiders voor een passend aanbod en passende ondersteuning. Wat hebben cliënten gemeen? Ze houden van gevarieerde werkzaamheden en werken graag in een rustig tempo.

De Variatiegroep in het bijzonder

Bij de Variatiegroep draait het om gezelligheid, socialisatie, ontspanning en keuzevrijheid. Cliënten moeten zo lang mogelijk zinvol en plezierig werk kunnen blijven doen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.