Tuinderij

Sleeuwijk

Algemene informatie

De Tuinderij is een sfeervolle locatie, grenzend aan een gezellig volkstuinencomplex en het nieuwe winkelcentrum de Nieuwe S. De Tuinderij heeft een groenten- en plantentuin, twee kassen, een binnenwerkplaats, miniboerderij, kantine en winkel. Dé ideale werkplek voor liefhebbers van planten en dieren. Gemiddeld werken hier 18 cliënten per dag. Op de Tuinderij is het heerlijk buiten werken in een aangename, gezonde omgeving.

Wat kun je hier doen?

Zinvol, normaal en leuk werk. Dat is het doel bij tuinderij Rietveld. Integratie in de wijk en een hoge mate van zelfredzaamheid staan hier centraal. De activiteiten bestaan uit tuin- en milieuwerkzaamheden. Denk aan het kweken en verkopen van planten, het telen van groente, snoeien, zaaien, hout zagen en onkruid wieden. Milieuwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld het inzamelen van glas en oud papier. Ook maken cliënten producten die we verkopen in het winkeltje van de Tuinderij.

Voor wie is de locatie geschikt?

De mensen die op de Tuinderij werken, hebben veelal een lichte tot matige en soms ernstige verstandelijke beperking. Sommige cliënten hebben een bijkomende lichamelijke beperking of een stoornis in het autismespectrum. Affiniteit met tuinieren is natuurlijk een pre. Op de Tuinderij zijn twee vaste begeleiders aanwezig die elke cliënt op maat begeleiden. De begeleiders helpen cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Ze ondersteunen waar nodig.

De Tuinderij in het bijzonder

De Tuinderij is in vele opzichten een bijzondere locatie. Naast de tuinen, kassen en binnenwerk- plaats heeft de Tuinderij een sfeervolle miniboerderij met kippen en geiten. Ook is er een winkel met artikelen die stuk voor stuk gemaakt of geteeld zijn door mensen met een verstandelijke beperking. Klanten uit alle windstreken komen hierheen voor verse eieren, kleurrijke planten, onbespoten groente of decoratieve producten als vogelhuisjes en bloemenkransen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.