Structuurgroep

Activiteitencentrum Pottenbakkerstraat
Etten-Leur

Algemene informatie

De structuurgroep is een van de groepen van activiteitencentrum Pottenbakkerstraat te Etten-Leur.
Rust, regelmaat en voorspelbaarheid staan hier centraal. Er werken gemiddeld vijf tot negen cliënten.

Wat kun je hier doen?

Duidelijkheid en structuur staan centraal. Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma. De activiteiten zijn divers en sluiten aan bij de behoeften en interesses van cliënten.Denk aan schilderen, kleuren, knutselen, muziek, voorlezen en bakken/koken of productiewerk. Ook worden er veel bewegingsactiviteiten aangeboden zoals, wandelen, fietsen, beweging met ballen, hoepels en zwemmen. Naast werk is er uiteraard ook tijd voor ontspanning.

Voor wie is de Structuurgroep geschikt?

De structuurgroep is er voor cliënten met een verstandelijke beperking die zeer veel behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. De begeleiders werken met pictogrammen die per dagdeel aangeven welke activiteiten er op het programma staan. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van stellingkasten. Hierin ligt werk, spelletjes of puzzels waar de cliënt zelfstandig mee kan werken.

De Structuurgroep in het bijzonder

In de Structuurgroep heeft iedere cliënt zijn eigen, al dan niet afgeschermde werkplek. Na ieder werkmoment hebben cliënten even rust. Ze hebben een eigen ruststoel. Ter ontspanning wordt Shantala massage gegeven en kunnen de cliënten snoezelen in de snoezelruimte. Daarnaast biedt het activiteitencentrum verschillende (para)medische diensten zoals fysiotherapie en logopedie.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.