Seniorengroep

Activiteitencentrum Pottenbakkerstraat
Etten-Leur

Algemene informatie

‘Niets moet, alles mag’. Dat is het uitgangspunt van de seniorengroep. De doorgaans oudere cliënten van deze groep hoeven niet meer te werken. Zij zijn hier voor een ontspanning, inspanning en gezelligheid.

Wat kun je hier doen?

De activiteiten zijn heel divers en sluiten aan op de interesses en beleving van de cliënten. In een sfeervolle en gezellige ruimte worden ontspannende activiteiten gedaan: muziek maken, zingen, schilderen, bakken of puzzelen. Ook gaan we regelmatig lekker naar buiten voor een wandeling. Daarnaast is er veel aandacht voor gezellig samen zijn.Samen de krant lezen bijvoorbeeld. Of praten over een bepaalde thema’s of over positieve en negatieve gebeurtenissen uit het leven. Dit helpt cliënten om te herinneren wie ze waren.

Voor wie is de Seniorengroep geschikt?

Op de seniorengroep komen vooral ouderen, maar er is geen specifieke leeftijdsgrens. De groep is er voor cliënten die niet meer kunnen of hoeven werken, maar wel behoefte hebben aan een fijne, zinvolle dag. Sommige cliënten komen vanuit andere groepen binnen het activiteitencentrum, anderen stromen extern in.

De Seniorengroep in het bijzonder

In de seniorengroep is aandacht voor een rustige en plezierige besteding van de tijd. Tempo en aard van de bezigheden worden aangepast aan de levensfase. Ter ontspanning wordt Shantala massage gegeven en kunnen de cliënten snoezelen in de snoezelruimte. Daarnaast biedt het activiteitencentrum verschillende (para)medische diensten zoals fysiotherapie en logopedie.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.