Realiteits- en Oriëntatietraining

Activiteitencentrum Niervaartweg
Klundert

Algemene informatie

Cliënten bij het hier en nu houden. Dat is waar het bij Realiteits- en Oriëntatie- training (R.O.T.) om gaat. In deze groep worden vooral activiteiten gedaan die te maken hebben met de alledaagse werkelijkheid en seizoensgerelateerde onderwerpen. Een groep voor cliënten met bijvoorbeeld dementie.

Wat kun je hier doen?

Cliënten bij het hier en nu houden. Daar gaat het om in deze groep. Iedere cliënt doet activiteiten die aansluiten bij zijn interesses en mogelijkheden. Denk aan de krant gelezen of het bakken van koekjes. Ook is er aandacht voor seizoensgebonden onderwerpen zoals carnaval, zomer of Pasen. De onderwerpen worden besproken, gevisualiseerd en als thema gebruikt voor onder andere puzzel- en knutselactiviteiten. En naast deze activiteiten is er ook tijd voor ontspanning.

Voor wie is R.O.T. geschikt?

R.O.T. wordt toegepast bij cliënten die, door dementie of hun verstandelijke beperking, moeite hebben om het contact met de alledaagse werkelijkheid te behouden of te hervinden. Door ze hierin via bovengenoemde activiteiten te begeleiden, worden gevoelens als afhankelijkheid en angst verminderd. De begeleiding is in handen van medewerkers met de juiste kennis, ervaring en instelling. Zij zijn flexibel, geduldig en beschikken over een grote dosis inlevingsvermogen.

R.O.T. in het bijzonder

Binnen R.O.T. groep wordt gestreefd naar een balans tussen inspanning en ontspanning. De inspanning die geleverd wordt tijdens de R.O.T. trainingen wordt afgewisseld met ontspannende activiteiten en rustmomenten. Activiteitencentrum Niervaartweg is hier prima op ingericht met onder andere een slaapkamer en diverse individuele ruimten waar een cliënt even tot zichzelf kan komen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.