Montapacking

Verpakkingsbedrijf
Gorinchem

Algemene informatie

Activiteitencentrum Rietveld werkt samen met het verpakkingsbedrijf Montapacking in Gorinchem. In het bedrijfspand van Montapacking is zelfs een ruimte speciaal ingericht voor de cliënten van SOVAK. Hier helpen cliënten met het verpakken, inpakken en ompakken van producten. Bijna dagelijks werkt er een groep van gemiddeld acht cliënten. Ze worden, samen met hun begeleider, per taxi gebracht en gehaald.

Wat kun je hier doen?

Cliënten gaan aan de slag met het verpakken, inpakken en ompakken van verschillende soorten producten. Denk aan bonbons inpakken, snoepzakken vullen, tijdschriften sorteren, dozen vouwen en displays maken. De cliënten zetten zich in als volwaardige werknemers en worden ook zo gezien. Zij zijn volledig geïntegreerd in het bedrijf.

Voor wie is Montapacking geschikt?

Bij Montapacking werken cliënten vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Montapacking heeft geen lift en is daarom helaas niet geschikt voor rolstoelgebonden cliënten. Belangrijk is dat cliënten het leuk vinden om productiewerk te doen en min of meer zelfstandig kunnen werken. De begeleider van SOVAK biedt ondersteuning in de uitvoering van de taken. Cliënten lopen eerst drie maanden stage in dit bedrijf om te kijken of het werk bij ze past.

Montapacking in het bijzonder

Het bijzondere aan Montapacking is dat het een ‘gewoon’ bedrijf is waar de cliënten van SOVAK een onbetaalde baan hebben. Zij werken weliswaar in een speciaal voor hen ingerichte werkruimte, maar maken verder onderdeel uit van een volledig in de maatschappij functionerend bedrijf. Deze manier van werken bevordert de integratie en interactie tussen de cliënten en de samenleving.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.