Keuken

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

De keuken is een van de groepen binnen activiteitencentrum Rietveld. Een heerlijke werkomgeving voor cliënten die van koken en bakken houden. Van het maken van een cake tot het bereiden van soep en warme maaltijden. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten die geschikt zijn voor verkoop in de winkel. Op de groep werken gemiddeld zeven cliënten.

Wat kun je hier doen?

In de keuken maken cliënten producten zoals cake, appeltaart en koekjes. Maar ook nasi, pilav, soepen, hartige taarten, jam en mosterd. Deze kwaliteitsproducten worden verkocht in de winkel van het activiteitencentrum. Het leren van verschillende bereidingstechnieken staat centraal. .

Voor wie is de Keuken geschikt?

In de keuken werken cliënten vanaf 18 jaar. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. De cliënten houden van koken en bakken. Voor elk product is er een foto-/pictoboekje waarin de bereiding van het product stap voor stap wordt uitgelegd. De begeleiders helpen cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Ze ondersteunen waar nodig. Om er zeker van te zijn dat een cliënt hier echt op zijn plaats is, loopt iedereen eerst drie maanden stage binnen het activiteitencentrum.

De Keuken in het bijzonder

De kwaliteit van de producten die in de keuken bereid worden, is zeer hoog. En dat moet ook. De cakes, taarten, maaltijden en andere lekkernijen worden op bestelling geleverd of verkocht in de winkel van het activiteitencentrum. Om de producten netjes te verpakken en presenteren, wordt regelmatig samengewerkt met de cliënten van andere groepen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.