Hout en Tuin

Activiteitencentrum Niervaart
Klundert

Algemene informatie

De Hout- en Tuingroep is onderdeel van activiteitencentrum Niervaart in Klundert. Gemiddeld werken er tien cliënten. Ze vinden het leuk om met hout en zaag aan de slag te gaan. De ideale plek voor cliënten die het leuk vinden om met hun handen te werken.

 Wat kun je hier doen?

Productiegericht werken. Dat staat bij de Hout- en Tuingroep centraal. Cliënten maken hier, al dan niet in opdracht van derden, verschillende producten en artikelen voor huis en tuin. Denk aan geboorteborden, tapas planken, houten lantaarns en steigerhouten meubels. De producten worden verkocht op lokale en eigen markten, maar ook in opdracht gemaakt. Naast hout bewerken zorgen de cliënten ook voor de dieren in het nabijgelegen hertenkamp.

Voor wie is de Hout- en Tuingroep geschikt?

De Hout- en Tuingroep is voor cliënten vanaf 18 jaar die het leuk vinden om producten te maken van hout. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Afhankelijk van de vraag, situatie en wensen van de cliënt wordt een persoonlijk programma opgesteld, ondersteund met pictogrammen. De begeleiders helpen cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Ze ondersteunen waar nodig.

De Hout- en Tuingroep in het bijzonder

De Hout- en Tuingroep is een productieve groep. Dat zie je aan alles. In het lokaal vind je hout, snippers en diverse andere materialen om tot creatieve eindproducten te komen. Prachtige vogelhuisjes bijvoorbeeld. Of gepimpte bezems. Geïnteresseerden kunnen altijd even binnenlopen om een kijkje te komen nemen. Of om een artikel te kopen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.