Decoteam

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

Het decoteam is een van de groepen van activiteitencentrum Rietveld. Gemiddeld werken er acht cliënten. Ze zijn creatief en vinden het leuk om uiteenlopende decoraties maken voor in en om het huis.

Wat kun je hier doen?

Creativiteit staat centraal. Cliënten werken met verschillende materialen en technieken. Ze maken slingers van stof, feestballonnen van papier-maché, geboorteborden en decoratieve schilderijen voor kinderkamers. Ze beschilderen glas, vogelhuisjes, klompen en bloempotten. Maken sieraden van kralen en vilt. En ze werken met mozaïek op schalen, dienbladen of spiegels.

Voor wie is het Decoteam geschikt?

Het decoteam is voor creatieve cliënten vanaf 18 jaar met affiniteit voor werken met decoratieve materialen. Zij hebben een lichte, matige of ernstige beperking. Bij het decoteam gaat het niet zozeer om het niveau van de cliënten, maar om hun vraag en interesse. Op basis hiervan zorgen begeleiders voor een passend aanbod en passende ondersteuning. Om er zeker van te zijn dat een cliënt hier echt op zijn plaats is, loopt iedereen eerst drie maanden stage binnen het activiteitencentrum.

Het Decoteam in het bijzonder

Het decoteam draagt op grote schaal bij aan de interactie tussen de cliënten van SOVAK en de bewoners uit de omgeving. Zo wordt een deel van de decoratieve producten gemaakt in opdracht van particulieren, bedrijven of sociale instellingen. Een ander deel wordt verkocht in de winkel van activiteitencentrum Rietveld.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.