De Zon

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

De Zon is een van drie groepen binnen activiteitencentrum Rietveld, speciaal voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. De activiteiten zijn gericht op beleving en ontspanning. De Zon heeft gemiddeld acht cliënten.

Wat kun je hier doen?

Met verschillende vormen, materialen, geuren, geluiden en kleuren worden de zintuigen van de cliënten op een positieve manier geprikkeld. Doorgaans start de dag met een ochtendkring. Er wordt bijvoorbeeld gezongen, verkleed, Shantala massage gegeven of een belevingsgerichte activiteit gedaan. ’s Middags rusten de cliënten of gaan zij lekker snoezelen, schommelen, wandelen, zwemmen of iets anders doen. De activiteiten zjjn divers en sluiten aan bij de interesses en behoeften van cliënten.

Voor wie is de Zon geschikt?

Op de zon komen cliënten met ernstige meervoudige beperkingen. Als je ernstige meervoudige beperkingen hebt, dan heb je altijd anderen nodig: om jezelf te verzorgen, om iets te beleven, om iets te doen. De begeleiders op deze groep staat dichtbij cliënten en geven warme en persoonlijke ondersteuning. Alles wordt gedaan in het tempo van cliënten zodat ze beter begrijpen wat er gebeurt. Niets moet.

De Zon in het bijzonder

  Voor de cliënten is het belangrijk dat er een balans is tussen ontspanning en inspanning. Om lekker te kunnen ontspannen heeft het activiteitencentrum een poedelbad, snoezeltuin en snoezelkamer. Dit is een fascinerende ruimte vol lichtjes, geuren, een ballenbad en waterbed. Ook is er een bewegingszaal met schommels en ballen. Er is een fysiotherapeut aanwezig.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.