De Vlinder

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

De Vlinder is een van drie groepen binnen activiteitencentrum Rietveld, speciaal voor mensen met een matige tot ernstige meervoudige beperkingen. De activiteiten zijn gericht op ontwikkeling, zelfredzaamheid, beleving en ontspanning. De Vlinder heeft gemiddeld acht cliënten.

Wat kun je hier doen?

Met verschillende werkvormen en materialen worden de vaardigheden en zintuigen op een positieve manier geprikkeld. Doorgaans start de dag met een ochtendkring. Er wordt bijvoorbeeld gezongen, Shantala massage gegeven of een activiteit gedaan. ’s Middags rusten de cliënten of gaan zij lekker snoezelen, schommelen, wandelen of iets anders doen. De activiteiten zijn divers en sluiten aan bij de interesses en behoeften van cliënten. Het dagprogramma heeft een herkenbare structuur en herhaling.

Voor wie is de Vlinder geschikt?

Op de Vlinder komen cliënten met een matige tot ernstige meervoudige beperking. As je een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperkingen hebt, gaan sommige dingen lastig. Je wilt graag alles nog zelf doen en van alles zelf beslissen, maar dat lukt niet altijd. Soms is het moeilijk om te begrijpen wat er om je heen gebeurt. Of om dingen te onthouden. En soms willen je benen niet doen wat jij wilt. De begeleiding op deze groep staat dichtbij cliënten. Ze kijken naar wat cliënten zelf kunnen of waar ze hulp bij nodig hebben. Op maat, precies zoals cliënten het fijn vinden.

De Vlinder in het bijzonder

Voor de cliënten is het belangrijk dat er een balans is tussen ontspanning en inspanning. Om lekker te kunnen ontspannen heeft het activiteitencentrum een poedelbad, snoezeltuin en snoezelkamer. Dit is een fascinerende ruimte vol lichtjes, geuren, een ballenbad en waterbed. Ook is er een bewegingszaal met schommels en ballen. Er is een fysiotherapeut aanwezig. 

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.