De Ster

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

De Ster is een van drie groepen binnen activiteitencentrum Rietveld, speciaal voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. De activiteiten zijn gericht op beleving en ontspanning. De Ster heeft maximaal acht cliënten.

Wat kun je hier doen?

Structuur is heel belangrijk. Een heldere dagindeling met duidelijke afspraken en vaste pauzetijden. Elke dag is ongeveer hetzelfde en de omgeving ook. Bij de activiteiten kijken we naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning. We sluiten aan bij wat cliënten kunnen en prettig vinden om te doen. De activiteiten variëren van het maken van een puzzel, sorteerwerkjes, kleuren, muziek luisteren en wandelen. De cliënten worden gestimuleerd om de dingen te doen die ze zelf kunnen. Bijvoorbeeld een klusje in het huishouden. 

Voor wie is de Ster geschikt?

De Ster biedt begeleiding aan cliënten met een ernstige verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblemen. Als je een ernstige verstandelijke beperking hebt, is het moeilijk om te begrijpen wat er in en om je heen gebeurt. En anderen duidelijk maken wat je voelt en wilt, is nóg moeilijker. Daardoor kun je je onveilig voelen. Begeleiders doen alles wat ze kunnen om naar cliënten te luisteren en ze te begrijpen. Ze zorgen dat cliënten zich veilig en geborgen voelen. We ondersteunen daar waar nodig. Sommige dingen gaan alleen prima.

De Ster in het bijzonder

De Ster heeft een aparte ruimte waar cliënten alleen of met begeleiding een activiteit kan doen of een rustmoment kan nemen. Om lekker te kunnen ontspannen heeft het activiteitencentrum een poedelbad, snoezeltuin en snoezelkamer. Dit is een fascinerende ruimte vol lichtjes, geuren, een ballenbad en waterbed. Ook is er een bewegingszaal met schommels en ballen. Er is een fysiotherapeut aanwezig.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.