De Korenbloem

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

Niets moet, alles mag. Dat is het uitgangspunt van de Korenbloem, de variatiegroep van activiteitencentrum Rietveld. De doorgaans oudere cliënten van deze groep hoeven niet meer te werken. Zij zijn hier voor een ontspanning, inspanning en gezelligheid. De Korenbloem heeft gemiddeld 8 cliënten en één begeleider.

Wat kun je hier doen?

De activiteiten zijn heel divers en sluiten aan op de interesses en beleving van de cliënten. In een sfeervolle en gezellige ruimte worden ontspannende activiteiten gedaan: muziek maken, zingen, schilderen, bakken, sieraden maken of bloemschikken. Er zijn ook inspannende activiteiten, zoals bewegen, gym of lekker buiten wandelen. Daarnaast is er veel aandacht voor gezellig samen zijn. Samen de krant lezen bijvoorbeeld. Of praten over een bepaalde thema’s of over positieve en negatieve gebeurtenissen uit het leven. Dit helpt cliënten om te herinneren wie ze waren.

Voor wie is de Korenbloem geschikt?

Op de Korenbloem komen vooral ouderen, maar er is geen specifieke leeftijdsgrens. De Korenbloem is er voor cliënten die niet meer kunnen of hoeven werken, maar wel behoefte hebben aan een fijne, zinvolle dag. Sommige cliënten komen vanuit andere groepen binnen het activiteitencentrum, anderen stromen extern in.

De Korenbloem in het bijzonder

De cliënten van de Korenbloem maken soms (themagerichte) schilderijen en decoratieve producten. Denk daarbij aan kleurrijke schalen van papier-maché, sleutelhangers, kettingen en kaarten. Een deel daarvan wordt verkocht in de winkel van activiteitencentrum Rietveld. Er wordt samengewerkt met een plaatselijke basisschool in een voorleesproject, waarbij leerlingen uit groep 8 komen voorlezen aan de cliënten van de Korenbloem.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.