De Klaproos

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

De Klaproos is een van de groepen binnen activiteitencentrum Rietveld, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme. In een groep van maximaal 6 deelnemers bieden we rust, structuur en veiligheid en krijgen cliënten de aandacht en begeleiding die aansluit op hun kunnen en persoonlijke behoeften. Iedere cliënt heeft een individuele werkplek op de groep waaraan zij zo prikkelvrij mogelijk hun activiteiten uit kunnen voeren.

Wat kun je hier doen?

Structuur en veiligheid zijn belangrijk. Daarom werken we op de klaproos met een vast dagprogramma. Cliënten kunnen veel verschillende activiteiten doen. Bijvoorbeeld denkactiviteiten zoals puzzelen, reken- en schrijfwerkjes en computeren, maar ook lekker ontspannen door muziek luisteren, schilderen en knutselen. Voor het winkeltje van het activiteitencentrum maken we douchegel, handzeep en andere artikelen. We sluiten aan bij wat cliënten kunnen en prettig vinden om te doen.

Voor wie is de klaproos geschikt?

De Klaproos biedt begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme en/of gedragsproblemen. Als je autisme hebt, is wat andere mensen doen en zeggen soms onbegrijpelijk. Cliënten voelen zich onveilig. De begeleiders kijken wat cliënten onrust en chaos geeft en proberen door goede regels en afspraken rust en veiligheid te creëren zodat cliënten zich veilig voelen. Ze kijken ook naar wat cliënten zelf kunnen en proberen dat verder te ontplooien en/ in stand te houden. Er wordt gewerkt met pictogrammen, die per dagdeel aangeven welke activiteiten er op het programma staan.

De Klaproos in het bijzonder

 In de activiteitenruimte heeft iedere cliënt zijn eigen, al dan niet afgeschermde werkplek. Daarnaast beschikt de klaproos over een apart lokaal. Wanneer het in de groep te druk is kan een cliënt hier werken met begeleiding. Het activiteitencentrum heeft ook een snoezelruimte met onder andere een ballenbak, waterbed en allerlei vormen van licht en geluid die rust en positiviteit brengen. Er is ook een badruimte met poedelbad.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.