Creatief

Activiteitencentrum Niervaart
Klundert

Algemene informatie

De creatieve groep is onderdeel van activiteitencentrum Niervaart in Klundert. Gemiddeld werken er zeven tot tien cliënten. Ze vinden het leuk om verschillende decoraties te maken. Van kaarten tot schilderijen en van poppenhuizen tot seizoensgebonden artikelen. Kortom, de ideale plek voor creatievelingen.

Wat kun je hier doen?

Creativiteit staat centraal. Cliënten werken met verschillende materialen en technieken. Hiermee maken ze dienbladen, slingers, schilderijen, kussens, knikkerzakken, kaarten en kapstokjes. Ook wordt er geprikt, geborduurd, genaaid, geschilderd en met mozaïek gewerkt. De mooie kunstwerken worden verkocht op lokale markten, in winkels en op braderieën. Op deze manier wordt de interactie tussen SOVAK en de omgeving gestimuleerd.

Voor wie is Creatief geschikt?

De creatieve groep is voor cliënten vanaf 18 jaar die het leuk vinden om producten te versieren met mooie decoraties. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Afhankelijk van de vraag, situatie en wensen van de cliënt wordt een persoonlijk programma opgesteld, ondersteund met pictogrammen. De begeleiders helpen cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Ze ondersteunen waar nodig.

Taakgebied Creatief in het bijzonder

Het lokaal van de creatievelingen is een kleurrijk geheel van kaarten, slingers, prachtige mozaïeken en tal van andere kunstwerken. De producten worden verkocht op lokale markten, maar ook aan particulieren in de buurt. Geïnteresseerden kunnen altijd even binnenlopen om een kijkje te nemen. Of om iets te kopen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.