Begeleid werken

Regio Etten-Leur

Algemene informatie

Wil jij bij een bedrijf werken? Dat kan! Onze jobcoaches begeleiden jou daarbij. We zoeken voor jou een werkervaringsplek die bij je past. De tijden waarop je werkt hangen af van de plek waar je werkt. Sommige cliënten werken één dag(deel), anderen enkele dagen of de hele week. Hierover maken we afspraken met jou.

Begeleid werken: zo gaat dat

Bij SOVAK vinden we dat iedereen (begeleid) kan werken, ook als je een verstandelijke beperking hebt. Het maakt niet uit of weinig of veel ondersteuning nodig hebt. Een jobcoach bespreekt met jou wat je graag wilt en kunt doen. Daarna gaat zij op zoek naar een werkervaringsplek die bij je past. Dat kan in een bedrijf of instelling zijn maar ook bij SOVAK. Hebben we een plek gevonden en ga je aan de slag? Dan zorgt de jobcoach voor (extra) begeleiding tijdens het werk. Je krijgt niet betaald voor het werk.  

Wat kun je hier doen?

Wat je precies gaat doen, hangt af van wat je graag wilt en wat je kunt. En of je het fijn vindt om veel mensen te ontmoeten. De jobcoach zoekt een werkervaringsplek die bij jou past. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld:

        • Assistent van de conciërge op een basisschool
        • Vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum
        • Werken in een restaurant of keuken van een bedrijf
        • Helpen in een bedrijf met inpakken
        • Afval ophalen of sorteren
        • Schoonmaken

 Voor wie is Begeleid werken geschikt?

Begeleid werken is voor (bijna) iedereen geschikt, dus ook voor jou. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn en redelijk zelfstandig kunnen werken. Ook is het belangrijk dat je echt wílt werken. Bijvoorbeeld omdat je wilt blijven leren of iets wilt betekenen voor andere mensen. Ook als je nog op school zit, kunnen we jou begeleiden naar een stage werkplek. Gaat dat heel erg goed? Dan is er na je stage misschien wel een mogelijkheid om door te stromen naar een vaste werkplek.

Begeleid werken in het bijzonder

De jobcoaches van SOVAK vinden het belangrijk dat jij de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Werken op een fijne werkervaringsplek geeft je een goed gevoel. Wij ondersteunen jou bij wat je daarvoor nodig hebt. Het bijzondere aan Begeleid werken is dat je in een gewoon bedrijf meewerkt. Je maakt onderdeel uit van een organisatie, hebt collega’s, vakantiedagen en personeelsuitjes. Begeleid werken zorgt ervoor dat je mee doet in de maatschappij.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.