Basisgroepen

Activiteitencentrum Gezellenpad
Klundert

Algemene informatie

De drie basisgroepen van activiteitencentrum Gezellenpad zijn speciaal voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. De activiteiten zijn gericht op beleving en ontspanning. Iedere basisgroep biedt plaats aan vijf cliënten.

Wat kun je hier doen?

Met verschillende vormen, materialen, geuren, geluiden en kleuren worden de zintuigen van de cliënten geprikkeld. Denk aan wandelen, fietsen, zwemmen of paardrijden. Maar ook activiteiten zoals koken en bakken (voor geur- en smaakbeleving), afwassen, geur- en voelactiviteiten en voorlezen. Naast inspanning is er ook tijd voor ontspanning. Cliënten kunnen genieten van Shantala massage, snoezelen, bimmen (bewegen in muziek) of even liggen in de rustruimte. Sommige activiteiten zijn gericht op het in stand houden van bepaalde vaardigheden, bijvoorbeeld
het in- en uitstappen van de taxi.

Voor wie zijn de basisgroepen geschikt?

Op de basisgroepen komen vooral cliënten met ernstige meervoudige beperkingen. Maar ook cliënten van andere niveaus kunnen hier terecht. De activiteiten worden afgestemd op de individuele situatie en behoeften van de cliënten. Zo hebben cliënten met ernstige beperkingen behoefte aan verzorging en helpen cliënten van hoger niveau met ondersteuningstaken zoals afwassen of koffie zetten. De begeleiders op deze groep staat dichtbij cliënten en geven warme en persoonlijke ondersteuning. Alles wordt gedaan in het tempo van cliënten.

Het activiteitencentrum in het bijzonder

Voor de cliënten is het belangrijk dat er een balans is tussen ontspanning en inspanning. Om lekker te kunnen ontspannen heeft het activiteitencentrum een snoezelruimte, slaapkamer, persoonlijke ruimtes, badkamers en massageruimte. Het centrum is licht en ruim en gericht op beleving. Ook is er een bewegingsruimte met een speciale schommel, glijbaan, zandbak en speciale licht- en geluidseffecten. Medewerkers werken op alle groepen zodat cliënten optimaal gebruik kunnen maken van al hun deskundigheid.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.