Autigroep

Werkplaats Ruitersvaartseweg
Terheijden

Algemene informatie

De autigroep is een van de groepen van werkplaats Ruitersvaartseweg. Gemiddeld werken er 10 cliënten, allemaal met een vorm van autisme. De activiteiten zijn heel divers en sluiten aan bij de interesses en behoeften van cliënten.

Wat kun je hier doen?

Op de autigroep doen cliënten vanalles. Denk aan spelletjes zoals memorie en lotto, sorteerwerkjes, maar ook het inpakken van stekkers en kabels voor bedrijven. En naast werk is er ook tijd voor ontspanning. Lekker muziek luisteren, een voetbad nemen, genieten van een Shantala massage of buiten wandelen. We kijken naar de behoeften en vragen van cliënten en proberen daar een passend aanbod bij te vinden binnen de mogelijkheden van de groep.  

Voor wie is de Autigroep geschikt?

De autigroep is voor cliënten met een vorm van autisme, maar ook anderen die behoeften hebben aan structuur en voorspelbaarheid passen prima binnen deze groep. We bieden hulp daar waar nodig, maar laten je doen wat je zelf kan. Samen 100% staat bij ons bovenaan, jij kijkt wat je kan en wij vullen je aan. Iedereen is uniek, je mag zijn wie je bent.

De Autigroep in het bijzonder

De communicatie met cliënten wordt (waar nodig) ondersteund met pictogrammen of een andere vorm van visuele communicatie. Op deze manier krijgen cliënten een beter inzicht in het dagprogramma zodat ze weten wat er van hen verwacht wordt.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.