Atelier

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

Het atelier is een van de groepen binnen activiteitencentrum Rietveld. Gemiddeld werken er 8 cliënten. Ze hebben affiniteit met kunst en schilderen. De kunstenaars laten zich inspireren door kleuren, vormen en thema’s. Met verschillende materialen en technieken maken ze prachtige schilderijen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Wat kun je hier doen?

Creativiteit staat centraal. Cliënten maken schilderijen op papier en doek en werken met verschillende druktechnieken. Je leert er diverse verftechnieken met behoud van je eigen stijl. De kunstwerken zijn overal bij SOVAK terug te vinden, maar ook bij buurtbewoners en in openbare gelegenheden als het gemeentehuis. Bij de eigen inlijsterij worden de schilderijen vakkundig voorzien van een passe- partout en lijst. Aan het atelier is ook een Kunstuitleen en winkeltje verbonden. Cliënten hebben hierdoor regelmatig contact met klanten.

Voor wie is het Atelier geschikt?

In het atelier werkt een diverse groep cliënten vanaf circa 18 jaar. Ze zijn verstandelijk en/of lichamelijk beperkt, maar ontdekken hun mogelijkheden in hun creativiteit. Bij het Atelier gaat het niet zozeer om het niveau van de cliënten, maar om hun vraag en interesse. Op basis hiervan zorgen begeleiders voor een passend aanbod en passende ondersteuning. Om er zeker van te zijn dat een cliënt hier echt op zijn plaats is, loopt iedereen eerst drie maanden stage binnen het activiteitencentrum.

Het Atelier in het bijzonder

Dat het atelier een creatieve omgeving is, zie je aan alles. De ruimte is een kleurrijk geheel van lijsten, verf, kwasten en papier. Van enkele kunstwerken zijn kaarten en kalenders gedrukt die net als de schilderijen te koop zijn in onze winkel. Via de kunstuitleen van het atelier worden schilderijen ook verhuurd. Daarnaast probeert het Atelier minimaal een maal per jaar mee te doen met een kunstroute of expositie. Bekijk ook een onze flyer: flyer atelier

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.