Administratie

Activiteitencentrum Rietveld
Sleeuwijk

Algemene informatie

De Administratie is een van de groepen binnen activiteitencentrum Rietveld. In een groep van gemiddeld acht personen voeren cliënten uiteen- lopende werkzaamheden uit op administratief gebied. Denk bijvoorbeeld aan typen, kopiëren of het versnipperen van archiefdocumenten. Wie het leuk vindt om met computers te werken, voelt zich in deze groep zeker thuis.

Wat kun je hier doen?

Op de administratie werken cliënten veel met een computer. Maar ze doen meer klussen voor anderen: lamineren, archiefdocumenten en oud papier ophalen, papier versnipperen en foto’s op CD branden. Ook krijgen ze opdrachten van bedrijven of andere klanten om bijvoorbeeld verenigingsboekjes te kopiëren en in te binden of feesttraktaties te maken. Waar het om gaat: op de administratie doen we graag administratief werk voor anderen.

Voor wie is de Administratie geschikt?

Bij de administratie werken cliënten vanaf 18 jaar. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Deze groep is er voor cliënten die het leuk vinden om met computers te werken en om iets voor anderen te doen. Ervaring is niet nodig. De begeleiders helpen cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Ze ondersteunen waar nodig. Om er zeker van te zijn dat een cliënt hier echt op zijn plaats is, loopt iedereen eerst drie maanden stage binnen het activiteitencentrum.

De Administratie in het bijzonder

De Administratie is gericht op integratie en interactie. Er is veel samenwerking met de andere groepen. Voor de keuken worden bijvoorbeeld recepten getypt en boodschappen gedaan. Door de opdrachten die de cliënten voor derden uitvoeren, komen zij ook regelmatig in contact met mensen uit de omgeving.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.